CONSTRUCTIE MET STAALFRAMES

Het SENCO Applicatie Advies richt zicht op de nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de bouwindustrie waarbij toepassingsprocessen worden beschreven en geadviseerd wordt welke werkwijze tot het beste resultaat leidt. Lees hier het SENCO Applicatie Advies in de pdf:
 

Toepassing

Staal constructie met licht gewicht.
 

 

 

 

 

 


Wat is staalframebouw?

Staalframebouw is een bouwwijze waarbij onderdelen vooraf geproduceerd worden in een fabriek (prefab) en als een geheel in het bouwproject worden geplaatst. De staalframes worden gemaakt uit stapsgewijs koud gevormde dunwandige stalen elementen  van 1 tot 3 mm dikte waardoor complete muren en plafonds prefab geconstrueerd worden. Gelijk aan houten frame constructies wordt een stalenframe element eerst geconstrueerd met verbindingen tussen de balken en vervolgens bevestigd met  zelftappende en zelfborende schroeven, bijvoorbeeld de SENCO 55WS19MC schroeven. Daarna wordt het staalframe dubbelzijdig bekleed met gips en bevestigd met gipsplaatschroeven, bijvoorbeeld de SENCO 39B35MP bandschroeven, om zo een dragende  constructie te creëren.
 

SENCO biedt de perfecte oplossing!

De behoefte aan snelle en efficiënte oplossingen in de staalframe industrie groeit continue. Dankzij de SENCO DuraSpin range kunnen metalen aansluitdozen en elektrische uitgangen eenvoudig bevestigt worden.

 

Trending

Staalframe wordt steeds populairder en vaker toegepast in de bouw en kan zelfs uitgroeien tot een betere optie dan de traditionele houtskeletbouw. Door gebruik te maken van lichte staalelementen ontstaat alsnog een uiterst sterke geprefabriceerde structuur die wordt bevestigd door middel van krimp-methodes of door metaalschroeven met boorpunt. De geprefabriceerde stalen ele- menten kunnen snel, optimaal geconditioneerd en efficiënt geproduceerd worden met het Senco DuraSpin bandschroef systeem. Deze elementen worden gebruikt voor (tijdelijke) modulaire bouw of worden vervoerd als set panelen naar de bouwlocatie. Op de bouwlocatie worden de elementen direct samengevoegd tot een huis of een kantoor, waardoor zowel tijd als afval bespaard kan worden.