ETA GECERTIFICEERDE ANKERS

Expandet biedt een groot aantal ankers en pluggen voor verschillende toepassingen. Sommigen zijn voor uitsluitend één enkele toepassing geschikt, anderen zijn veel universeler toepasbaar. Expandet is in meer dan 40 landen actief, dit heeft direct invloed op de aangeboden range en maakt het mogelijk om producten aan te bieden die in het ene land een niche-toepassing vervullen en in het andere land voor vele toepassingen gebruikt worden.
 

Multi Façade Ankers 

MFA’s zijn nylon ankers, zeer geschikt voor montage van lichtgewicht facades. De MFA met verzonken kop fixeert de houten onderconstructie, direct op de muur. De MFA met zeskant kop met flens fixeert direct stalen beugels op beton, steen, holle steen en binnenmuren. Het ETA-keurmerk geeft de gebruiker de zekerheid van een Europees gecertificeerd product daar waar veiligheid een rol speelt, bijvoorbeeld bij lichtgewicht facades. 
 
 

Toepasbaar

De MFA kan ook in vele andere applicaties gebruikt worden zoals raam- en deurkozijnen, dak- en plafondprofielen, kabelgoten, houten frames, keukenen wandkasten.

 
Waarom meervoudig? Omdat de MFA ontworpen is voor gebruik in diverse materialen, zoals (gescheurd) beton, baksteen, holle steen en gipsbeton. In alle materialen is dezelfde montagediepte van 65mm van toepassing, wat de installateur veel gemak geeft.
De MFA’s met verzonken kop worden gebruikt om een onderconstructie direct op een muur te monteren en om stalen beugels direct te monteren, met een zeskant kop met flens versie.
 
 

DOORSTEEKANKER EXG II  

De EXG II is de tweede generatie van Expandet doorsteekankers voor doorsteekmontage. De EXG II kan heel hoge belastingen aan, wat het de eerste keus maakt bij hoge-last toepassingen in “niet gescheurd” beton. Typische toepassingen zijn stalen constructies als trapleuningen, facades, hekken, kabelgoten, machines, consoles, ladders en trappen. De ETA-keur van de EXG II beslaat 2 montagedieptes voor optimale en vooral economische en efficiënte installatie.

C-Bolt  

De C-Bolt is een onderdeel van onze continue ontwikkeling in de range van betonschroeven voor snelle, makkelijke en betrouwbare hoge-last montage in beton en andere materialen. De kleine schroef/boorgat ratio, samen met de beschikbaarheid tot 3 montage dieptes, maakt de C-Bolt een zeer concurrende keuze in bijna alle situaties. De C-Bolt is een gedegen keuze bij veiligheid gerelateerde installaties van trapleuningen, kabelgoten, metalen profielen, beplanking, pallet regalen en eigenlijk voor elke montage van staalplaat op beton. Bijzonder is ook de goede mogelijkheid voor demontage bij tijdelijke installaties.
 
 

Chemische mortel 

De ESI Xtreme Pro is een “hoge-prestatie vinylester” met een extreem brede range van toepassingen door zijn zeer hoge belastbaarheid en vele certificeringen en keuren. ESI Extreme Pro expandeert geheel niet en kan dicht bij een rand of een gat gebruikt worden.
 
De ESP Pro is een polyester of een gemodificeerd epoxy acrylaat met ETA certificering in ongescheurd beton en metselwerk. De ESP Pro is een economische keuze en beantwoord de meeste dagelijkse eisen, gesteld aan een chemisch anker. De ESP Pro wordt geleverd in 300ml kokers voor gebruik in een standaard uitdrukpistool.  Chemische ankers zijn voor bijna alle toepassingen geschikt in de industrie en bouw vanwege de hoge belastbaarheid en de optimale combinatie met draadeinden. 
 
Typische toepassingen zijn staalconstructies, houtconstructies, trapleuningen, gevel systemen, trappen, stalen beugels, machines, masten, luifels, zonneschermen, hekken, bedieningsconsoles, pijpleidingen, industriële robots, lateien, balustrades, betonijzer (als funderingsanker) en
geluidsschermen en vangrails.
 
Lees de volledige Building Solution over ETA gecertificeerde ankers hieronder!